17 doelen die je deelt

Voor de pers: hier vindt u alle informatie over de 17 doelen prijsvraag en de campagne 17 doelen die je deelt, initiatieven van Anne-Marie Rakhorst.

17 doelen prijsvraag.

Na de succesvolle campagne '17 doelen die je deelt' start vanaf 4 april de '17 doelen prijsvraag', een initiatief van Anne-Marie Rakhorst. Het is wereldwijd de allereerste kinderprijsvraag gericht op de Werelddoelen van de Verenigde Naties. De prijsvraag daagt kinderen van 6 t/m 17 jaar uit om oplossingen aan te dragen voor een eerlijke, schone en veilige wereld in 2030.

Om heel Nederland kennis te laten maken met de Werelddoelen van de Verenigde Naties, lanceerde Anne-Marie Rakhorst vorig jaar de campagne '17 doelen die je deelt'. Een brede publiekscampagne waarin zeventien kinderen in één minuut durende videoportretten hun visie op de wereld van 2030 delen.De '17 doelen prijsvraag' is een vervolg op deze campagne en nodigt alle Nederlandse kinderen uit om hun oplossingen te delen voor het behalen van de Werelddoelen. Tot en met 4 mei kunnen kinderen een filmpje insturen van maximaal 2 minuten, waarin zij vertellen wat hun idee is en wat ze nodig hebben om het uit te voeren.

Anne-Marie Rakhorst: ' Kinderen kijken met een open blik naar de wereld en komen vaak met oplossingen waar wij als volwassenen nog niet aan gedacht hadden. Met de prijsvraag wil ik deze kleine, grote denkers een stem geven. Het gaat immers om hun toekomst!'

Nieuwsgierig? Bekijk alvast het filmpje over de wedstrijd!


Vanaf 4 april vind je op 17doelendiejedeelt.nl alles over de wedstrijd!Ik heb interesse in