Ondernemen

Ondernemen is Anne-Marie met de paplepel ingegoten. Voor haar betekent ondernemen kansen zien en benutten. En tegelijk als ondernemer verantwoordelijkheid nemen. Voor de mensen in het bedrijf, voor de omgeving en voor het milieu.

Environment inspires…

In 1994 richt Anne-Marie vanuit haar ouderlijk huis in Heeswijk Search op. Een laboratorium, gespecialiseerd in asbestonderzoek. Het bedrijf groeit in de jaren erna uit tot een succesvol ingenieurs- en adviesbureau, laboratorium en opleidingsinstituut. Onder het motto 'Environment inspires…' werkt ze ruim 20 jaar met Search aan een duurzame en veilige omgeving.

Duurzame dienstverlening

Sinds het bedrijf in de goede handen is van wereldwijd marktleider SGS, gaat ze zelf verder als ondernemer. De verduurzaming van het bedrijfsleven versnellen en laten zien dat duurzaamheid winstgevend is, blijft haar missie. Ze ondersteunt en verleidt bedrijven om de kansen van duurzaamheid te benutten. Onder andere door:

  • kennis te delen via het platform van duurzaamheid.nl;
  • advies te geven bij specifieke vragen en cases;
  • onderzoek te (laten) doen over duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap;
  • mensen met elkaar te verbinden.

Duurzaamheid.nl

Duurzaam zakendoen is wat Anne-Marie betreft de enige manier om in de toekomst te blijven bestaan. Hoe verduurzaam je een organisatie? Welke oplossingen zijn er voor duurzame dilemma's? Hoe kom je tot een circulair businessmodel? Vanuit haar bedrijf Duurzaamheid.nl deelt Anne-Marie kennis en zet zij andere mensen en bedrijven in beweging. Om zo samen van een lineair naar een circulair ondernemen te gaan. Online, en via publicaties, lezingen, onderzoek en advies.

Vanuit de Abdij van Berne

Uitvalsbasis van Duurzaamheid.nl is de prachtige Abdij van Berne in het Brabantse Heeswijk. Anne-Marie gaf een nieuwe, duurzame bestemming aan een deel van het pand dat nu haar onderneming huisvest. Uiteraard volledig Cradle to Cradle ingericht.

Ik heb interesse in