top of page
AMR Joris Putman VNO 070324_edited.jpg

Anne-Marie is er graag voor de mensen en bedrijven die het verschil willen maken.

Dat doet ze als ondernemer, als investeerder die duurzame bedrijven helpt schalen, als activerende en verbindende spreker op bijeenkomsten en als toezichthouder of bestuurder bij organisaties met een duurzame missie. Voor het doorgronden en verduidelijken van maatschappelijke vraagstukken en het aandragen van nieuwe perspectieven trekt ze samen met haar team van Duurzaamheid.nl op.

SDG stippellijn breed 2200 40.png

Anderen over Anne-Marie

'Een brug slaan tussen praktijk en beleid is wat Anne-Marie kan door haar persoon en positie.'

Sanne Westra

17 doelen-10 oktober 2016-161vvvvv.jpg

Ondernemer

Anne-Marie is founder van Search, Duurzaamheid.nl, 17 doelen die je deelt en Holie Hub. Aan Search gaf Anne-Marie twintig jaar leiding tot het bedrijf in 2014 de krachten bundelde met SGS.

 

Met het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl draagt Anne-Marie samen met haar team bij aan het versnellen van duurzame verandering. Innovatieve mensen en organisaties die positieve impact willen maken geeft Duurzaamheid.nl een podium en een boost door ze te ondersteunen met kennis en een netwerk. Het platform creëert kansen, leidt projecten, ontwikkelt methoden, legt verbindingen en deelt verhalen en kennis.

Duurzaamheid.nl is jouw kennispartner op het gebied van onder andere de circulaire economie (cradle to cradle), de energietransitie en de Sustainable Development Goals. Wil je inhoudelijk samenwerken op een van deze thema's, bijvoorbeeld voor een event of programmering? Neem dan contact op via Duurzaamheid.nl om te informeren naar onze diensten.

 

Ben je op zoek naar een fysieke plek om geïnspireerd te raken, komt dan eens langs bij de

Holie Hub, een initiatief van Anne-Marie en Stein Ontwikkeling en Beheer. De Holie Hub biedt ruimte aan duurzame doeners en events met een duurzaam karakter. 

Kinderen zijn de leiders van morgen. Met hun open blik en sterke rechtvaardigheidsgevoel komen zij beter dan volwassenen tot de kern van wat echt belangrijk is in de wereld. Vanuit die gedachte startte Anne-Marie 17 doelen die je deeltZeventien filmpjes vormden het begin. Hierin vertellen kinderen waarom het werelddoel waarvoor zij zich inzetten zo belangrijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemde de kinderen uit de filmpjes tot kinderambassadeurs voor de Werelddoelen. Er volgde een17 Doelen Jongerentop in het NEMO Science Museum, waar kinderen plannen smeedden voor hun ideale wereld in 2030.

 

De website 17 doelen die je deelt vertelt kinderen alles over de Sustainable Development Goals. De 17 doelen Wegwijzer toont kinderen hoe Nederland ervoor staat en wordt jaarlijks gevuld met de actuele cijfers van het CBS. Ook is er een gratis lespakket te vinden.

DHZSDG.jpg
17 doelen die je deelt_Logo_Kleur_150_dpi.png
holiehub in handtekening.png
Ondernemer
Duurzaamheid.nl

Investeerder, ambassadeur en adviseur

Haar ondernemerservaring zet Anne-Marie in om kansrijke duurzame start-ups en scale-ups vooruit te helpen. Dit doet ze als adviseur en ambassadeur voor een selecte groep duurzame ondernemers waar zij een goede klik mee heeft.

Anne-Marie Textielrace Amsterdam
Ambassadeur
Spreker
Zakenvrouwvanhetjaar.PNG

Spreker & aanjager

In 2000 werd Anne-Marie uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar. Vanaf dat moment is zij een veelgevraagd spreker voor congressen en evenementen waar de thema's circulair ondernemen, duurzame (stedelijke) leefomgeving, de energietransitie, innovatie, de Sustainable Development Goals en duurzaam geld centraal staan. Ook spreekt ze regelmatig in de media over deze onderwerpen.

Zo sprak Anne-Marie recent onder meer bij evenementen van NVM Business InnovatieBuild Up Skills en Impact Nation. Ook stond ze op het podium bij de Nationale Conferentie Circulaire Economie en de feestelijke prijsuitreiking van Koning Willem I Prijzen. Eerder was Anne-Marie te gast bij de podcast Jong Beleggen en was ze o.a. te horen bij BNR Duurzaam en in de Green Quest

Wil jij Anne-Marie als gast in jouw uitzending of als spreker op jouw event? Neem dan contact op.

Toezichthouder & bestuurslid

Als toezichthouder en bestuurslid brengt Anne-Marie mensen en bedrijven in beweging richting een duurzame, circulaire economie. Ze doet dit onder meer voor:

 • Transitieteam Consumptiegoederen - Rijksprogramma Nederland Circulair in 2050 - Voorzitter 

  • Lid van de reflectiegroep CE SER (Circulaire Economie - Sociaal-Economische Raad) 
  • Ambassadeur voor Circulaire Economie aan de Klimaattafel

 • EIT InnoEnergy - Europese innovatiemotor voor duurzame energie - Commissaris Europa

 • Milieu Centraal - Voorzitter Raad van Toezicht

 • CBS - Lid Raad van Advies

 • TwynstraGudde - Lid Raad van Commissarissen 

 • Koning Willem I Prijs – Bestuurslid van de Koning Willem I Prijs en juryvoorzitter van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

 • Brabant Geeft Energie - Voorzitter en boegbeeld

 • Stichting VastgoedCert - Voorzitter bestuur

 • SDG Nederland - Bestuurslid

 • Rli - Raad voor de leefomgeving en infrastructuur is een adviescollege voor de Nederlandse regering en het parlement op het brede domein van de fysieke leefomgeving - Expert

Bekijk voor een volledig overzicht van Anne-Marie's functies haar LinkedIn-pagina.

Transitiecafe22_foto AMR met Antoine_edited.jpg
Toezichthouder
bottom of page